ΕΒΕΑ: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίλυση προβλημάτων στις διαδικασίες έγκρισης δανειοδοτήσεων επιχειρήσεων από τις τράπεζες

ΕΒΕΑ: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίλυση προβλημάτων στις διαδικασίες έγκρισης δανειοδοτήσεων επιχειρήσεων από τις τράπεζες

Το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις – μέλη του, προχώρησε στη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία, ανεξαιρέτως όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επεσήμανε ότι η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ αποσκοπεί στην καταγραφή όλων των ζητημάτων που προκύπτουν στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, καθώς τα Επιμελητήρια έχουν γίνει αποδέκτες τεράστιου αριθμού παραπόνων ότι οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχουν ρευστότητα και μάλιστα με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Η Επιμελητηριακή Κοινότητα, για τα προβλήματα αυτά έχει ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου οι τράπεζες να προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://daneia.acci.gr όλες οι επιχειρήσεις πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν προβλήματα ή καθυστερήσεις που θεωρούν ότι δεν οφείλονται σε δική τους έλλειψη και κάλυψη των ελάχιστων προϋποθέσεων για την έγκριση ή την εκταμίευση χρηματοδότησης προκειμένου η κάθε περίπτωση ξεχωριστά να αναδεικνύεται και να επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, καθώς είναι συνδεδεμένη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/49862/ebea-hlektronikh-platforma-gia-thn-epilysh-problhmatwn-stis-diadikasies-egkrishs-daneiodothsewn-epixeirhsewn-apo-tis-trapezes

Στοιχεια επικοινωνιας (GR)

Ιερά Οδός 307, Αιγάλεω 122 44
T: 210 531 00 61
E: info@tax-solution.gr

Callnow