Νεα

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2017

 
Στο τέλος Ιουλίου, όλοι οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν την  Ά δόση του φόρου Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2016, ο οποίος αφορά όλα τα Φυσικά Πρόσωπα και θα πληρώνεται σε τρεις (3) ισόποσες διμηνιαίες δόσεις , αρχής γεννομένης από 31-07-2017. Η δεύτερη δόση έχει οριστεί για τις 29-09-2017 και η τρίτη δόση για τις 30-11-2017.
Περισσότερα...

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο έλεγχος σχετικά με την φορο-ελεκτική επίθεση επικεντρώνεται στην πενταετία 2012 -2016 διότι αυτό είναι το διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης καθώς και η έντονη έξαρση της φοροδιαφυγής της μικρομεσαίας τάξης λόγω της μεγάλης αύξησης των φόρων.

Περισσότερα...

ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στοχευμένους και εντατικούς ελέγχους σε κλάδους και επιχειρήσεις που παραβιάζουν συστηματικά την Εργατική Νομοθεσία προανήγγειλε από το Μάιο η υπουργός Εργασίας τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα μείνουν <<εκτός>> διαγωνισμών του Δημοσίου και χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ε.Ε..

Περισσότερα...

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Οι διαδικασίες συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017,όπως είχε ανακοινωθεί από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου εργασίας  από την αρχή του έτους και  ΟΧΙ από 1/07/2017 όπως είχαν προαναφέρει. Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα του 2015, έως ότου εκκαθαριστούν τα εισοδήματα του 2016.

Περισσότερα...

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2017

Όσα αναφορά τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έχει ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Για πρώτη φορά φέτος στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης ενός ή δύο τραπεζικών λογαριασμών για τους άγαμους και έγγαμους / Μ.Σ.Σ. αντίστοιχα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αυτοματοποιημένους μελλοντικούς συμψηφισμούς / επιστροφές φόρων. 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2017

Το σύστημα για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης που αφορά  τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ αναμένεται να ανοίξει εντός των ημερών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής έχει δωθεί η 30η Ιουνίου (αντί της 30η Απριλίου που ίσχυε) του επόμενου φορολογικού έτους.
Ειδικότερα μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από οκτώ (8) σε έξι (6), η πρώτη εκ των οποίων δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.